Tribal Football

Kapitán Souček absolvoval celý trénink v plné zátěži. Je připraven do zápasu, řekl Hašek

Tomáš Souček během tréninku.
Tomáš Souček během tréninku.Profimedia
Kapitán českých fotbalistů Tomáš Souček (29), kterému se v úterý v úvodním duelu ve skupině na mistrovství Evropy proti Portugalsku ozvaly drobné problémy s kolenem, dnes absolvoval celý trénink v plné zátěži. Podle trenéra Ivana Haška je týmový lídr na sobotní utkání s Gruzií připraven. Záložník Antonín Barák (29) si ani nevšiml, že by jeho spoluhráč měl nějaké potíže. Oba čeští zástupci to řekli na tiskové konferenci před zápasem v Hamburku.

Souček měl lehké potíže už v minulém týdnu po příjezdu do dějiště šampionátu v Německu a na prvním otevřeném tréninku vynechal některá kontaktní cvičení. Při úterním prohraném utkání s Portugalskem (1:2) se devětadvacetiletý středopolař West Hamu v závěru první půle ocitl na zemi a držel se za nohu, duel ale dohrál.

Advertisement
Advertisement

"Jsem rád, že Tomáš zase dnes absolvoval trénink v plné zátěži. Neměl žádnou úlevu, takže je připraven do zápasu. Je to kapitán, absolvoval akci i včera, kdy jsme byli na radnici. Reprezentuje tým i navenek, je důležité mít takového chlapíka ve středu," uvedl Hašek.

Preview utkLivesport

Barák si dokonce na kapitánovi žádných potíží nevšiml. "Ani jsem pořádně nevěděl, že Tomáš je zraněný. On to ani na sobě nedává nějak vědět, i těch úlev v tréninku měl hrozně málo," prohlásil Barák.

"Dojedete na konec sezony a on každý tady má něco, co se ani třeba navenek neví. Jsou třeba některé bolístky, problémy, ale nikdo u toho nechce chybět. Chcete zatnout zuby, protože takových turnajů za život moc nehrajete. Myslím, že Tomáš to vnímá stejně. Jakmile to jde, i on sám si to nechce nechat ujít," doplnil záložník Fiorentiny.

TrLivesport

Gruzie – Česko (sobota, 15:00) + audiokomentář