Tribal Football

Avertismentul antrenorului Ten Hag! Luke Shaw, incert pentru Euro 2024: ”Sunt mici șanse...”

AFP
Shaw a jucat de 15 ori în acest sezon
Shaw a jucat de 15 ori în acest sezonAFP
Englezul Luke Shaw este un mare dubiu pentru Euro 2024, după ce managerul lui Manchester United, Erik ten Hag, a declarat că fundașul se luptă pentru a fi implicat în finala Cupei Angliei.

Fundașul stânga, în vârstă de 28 de ani, a reușit să joace doar 15 meciuri într-un sezon în care a fost afectat de accidentări, ultimul său meci fiind în urmă cu trei luni, într-o victorie la Luton.

Advertisement
Advertisement

Shaw ar fi trebuit să revină după ultima sa problemă musculară la începutul lunii mai, dar acum este puțin probabil ca el să participe la finala Cupei Angliei împotriva lui Manchester City pe 25 mai.

În condițiile în care selecționerul Angliei, Gareth Southgate, urmează să numească o echipă provizorie pentru Euro 2024 la doar câteva zile după meciul de pe Wembley, Shaw se confruntă cu o cursă contra cronometru pentru a se recupera și a fi disponibil pentru mult așteptatul turneu.

Revenirea lui Shaw după ultima sa accidentare musculară trebuia să aibă loc la începutul lunii mai, dar Ten Hag a dezvăluit recent că marcatorul finalei Euro 2020 a suferit un regres în reabilitarea sa.

Joi, Ten Hag a fost întrebat despre posibilele apariții în teren la Euro 2024 și în finala Cupei Angliei pentru Shaw dar și în cazul lui Harry Maguire, care a ratat de asemenea trei meciuri din cauza unei afecțiuni musculare.

"Pentru Anglia nu pot spune (dacă sunt disponibili), nu depinde de mine", a declarat Ten Hag reporterilor.

"Dar pentru finala Cupei, lucrăm la (asta) și cred că Harry Maguire are șanse mari să fie disponibil. Ne facem planuri (pentru) el.

"Cu Luke este mai complicat. În acest moment, să spunem că sunt șanse mici ca el să se refacă...

"El a avut o recidivă și acum trebuie să aflăm cât de mult afectează".

Anglia joacă meciuri amicale de pregătire împotriva Bosniei-Herțegovina pe 3 iunie și a Islandei pe 7 iunie, înainte de a se deplasa în Germania, unde va începe campania pentru Euro 2024 împotriva Serbiei pe 16 iunie.