Tribal Football

Albánská obrana je příkladná, ve skupině smrti na Euru to ale stačit nebude

Albánce čeká ve skupině na Euru pořádná šichta.
Albánce čeká ve skupině na Euru pořádná šichta.Profimedia
Od startu fotbalového Eura v Německu už nás dělí jen měsíc a jeden den. A aby vám čekání na turnaj rychleji utíkalo, nabízíme druhý díl seriálu Cesta na Euro. Tentokrát se společně s expertem Livesport Zpráv Janem Morávkem (34) zaměříme na skupinu B, ve které se potkají těžké fotbalové váhy Španělsko, Itálie a Chorvatsko. Tři favority doplní přemožitel českého týmu z kvalifikace – Albánie.

"Považuju ten los za velkou smůlu pro Albánii," říká v úvodu své analýzy skupiny B Morávek. "Bude to jejich druhý šampionát a pořádně to odnesli. Klasicky jim to bude stát na defenzivě, myslím, že z Eura neodjedou s prázdnou. Koneckonců mají velmi zajímavé hráče do brejků, někoho z favoritů by mohli překvapit. Ale na postup v téhle konkurenci asi myslet nemůžou," dodává expert Livesport Zpráv.

Advertisement
Advertisement

"Jsem zvědavý, jak se v téhle skupině předvede Dani Olmo. To je vynikající hráč, u kterého se teď v Německu hodně spekuluje, že v létě opustí Bundesligu a posílí Barcelonu. Určitě je to hráč s potenciálem pro velké kluby a společně s Yamalem od nich čekám na Euru ve španělském dresu velké věci," myslí si Morávek.

Cesta na EURO: Skupina BLivesport

Program Euro 2024