Tribal Football

Carlo Ancelotti se gândește deja la finala Ligii Campionilor împotriva Borussiei Dortmund

Real Madrid - Borussia Dortmund
Real Madrid - Borussia DortmundProfimedia
Antrenorul lui Real Madrid, Carlo Ancelotti, se gândește deja la finala Ligii Campionilor împotriva Borussiei Dortmund, spunând că victoria cu 5-0 în fața lui Alaves a fost o încălzire pentru data de 1 iunie.

Real, care și-a adjudecat deja al 36-lea titlu în LaLiga și a ajuns în finala Ligii Campionilor după ce a învins Bayern Munchen, este în formă maximă, potrivit lui Ancelotti, care vrea să profite la maximum de meciurile rămase.

Advertisement
Advertisement

"Aceste meciuri sunt importante pentru a menține ritmul, dinamica bună, motivația și jocul bun. Mai sunt două săptămâni. Acum ne vom odihni câteva zile, iar săptămâna viitoare ne vom pregăti fizic. În a doua săptămână vom lucra la partea tactică", a declarat antrenorul într-o conferință de presă.

"Pentru mine, ca antrenor, este cel mai bun sezon. Echipa a fost fantastică, am câștigat meritat LaLiga. Suntem pe un nor, dar trebuie să continuăm, pentru că încă nu am jucat cel mai important meci", a mai spus acesta.

Real, neînvinsă în toate competițiile din ianuarie, are 93 de puncte din 36 de meciuri în prima ligă spaniolă, lucru pe care Ancelotti l-a pus pe seama tinerelor talente ale echipei.

"Această echipă are mult talent. Oameni foarte tineri, cu multă calitate. Are oportunitatea de a marca o eră în viitor, având în vedere valoarea tinerilor pe care îi avem", a mai spus Ancelotti.

Antrenorul a vorbit și despre viitorul mijlocașului german Toni Kroos, care a revenit la naționala sa după o pauză de trei ani și care la finalul sezonului nu va mai avea contract cu Real.

"În acest moment, nu suntem îngrijorați de ceea ce va face el, nici eu, nici clubul. Până la 1 iunie, aceasta este o problemă secundară. Noi ne gândim acum la câștigarea Ligii Campionilor", a declarat.

"Balonul de Aur pentru Kroos? Ei bine, orice se poate întâmpla dacă va câștiga Liga Campionilor și Euro. Cred că poate face o dublă. Germania poate câștiga cu Kroos", a adăugat el.