Tribal Football

RB Lipsko si pojistilo služby Šeška, slovinský kanonýr prodloužil do roku 2029

Šeško je klíčovým hráčem týmu.
Šeško je klíčovým hráčem týmu.rbleipzig.com
Benjamin Šeško (21) se v nadcházejících týdnech bude koncentrovat výhradně na evropský šampionát v Německu. Slovinský reprezentační útočník minimálně pro nejbližší budoucnost zadupal do země spekulace o možném odchodu z RB Lipsko, když podepsal nový kontrakt.

Představitelé Lipska novou smlouvou reagují na zvýšený zájem zahraničních klubů o svou hvězdičku, navíc se jim povedlo odstranit výstupní klauzuli, která letos vstupovala v platnost a nápadníkům by stačilo nabídnout "jen" 50 milionů eur.

Advertisement
Advertisement

Šeško měl smlouvu do června 2028 a nová je o dvanáct měsíců delší, mladému střelci vynese i zajímavější plat.

"Benji je jedním z našich klíčových hráčů pro nadcházející sezony a prodloužení spolupráce je silným signálem do budoucnosti. Ukazuje to naše ambice, dlouhodobě chceme být špičkovým bundesligovým klubem a patřit mezi nejlepší týmy Evropy. Benjamin Šeško je ztělesněním naší DNA a filosofie, teď se můžeme soustředit na další plánování," prohlásil sportovní ředitel Reuven Schröder.

Šeško do loňského léta střílel branky za Salcburk a apetit ho neopustil ani po stěhování do Německa. Za Lipsko se trefil celkem osmnáctkrát, vybojoval si místo v základní sestavě a řekl si o pozornost v zahraničí, sledovaly ho celky z Anglie, Itálie a Saúdské Arábie.

"První rok v Lipsku se mi povedl a jsem obrovsky šťastný, že zde mohu být. Tým, klub, město, fanoušci, to vše je pro mě mimořádné. Dřívější prodloužení smlouvy tak je logickým krokem," říká fotbalista.

Další přestupy a spekulace