Tribal Football

Hummels končí v Dortmundu, nedostane novou smlouvu. V Borussii strávil téměr 13 let

Hummelsovo druhé angažmá v Dortmundu trvalo pět let, předtím v klubu působil v letech 2008 až 2016.
Hummelsovo druhé angažmá v Dortmundu trvalo pět let, předtím v klubu působil v letech 2008 až 2016.AFP
Dortmund oznámila další velký odchod letošního léta. Kabinu po sezoně opustil Marco Reus (35), ve čtvrtek se rozloučil trenér Edin Terzič a v pátek jej následoval zkušený obránce Mats Hummels (35). Druhé angažmá mistra světa z roku 2014 v Borussii trvalo pět let, předtím v klubu působil v letech 2008 až 2016. Tříleté mezidobí strávil v Bayernu Mnichov.

Německý stoper, jenž má kontrakt do konce června, v uplynulých týdnech veřejně kritizoval trenéra. Nelíbila se mu například defenzivní taktika v semifinále Ligy mistrů, která vedla k postupu přes PSG. Terzič  nabídl rezignaci a vedení ji ve čtvrtek přijalo, následně se v médiích začaly šířit informace i o konci Hummelse.

Advertisement
Advertisement

Německý reprezentant podle řady médií dostal zprávu, podle níž mu nebude nabídnut nový kontrakt. A přesně to se stalo, byť byl sám připraven spolupráci prodloužit v případě odchodu kouče. Jeho odchod byl klubem oficiálně potvrzen v pátek po obědě.

"Drazí fanoušci, moje působení v klubu je po více než třinácti letech u konce. Hrát za BVB představovalo poctu a čest, klub a jeho fanoušci představují něco speciálního a pro mě osobně ještě dokonce něco mnohem víc," řekl Hummels na rozloučenou.

"Za odvedenou práci bych rád poděkoval všem zaměstnancům, stejně jako trenérům a spoluhráčům, s nimiž jsem hrál. Borussii budu palce držet i nadále, budu sledovat její výkony a čas od času snad zavítám i na stadion," dodal.

Hummels prošel mládežnickou akademií Bayernu a v roce 2016 se do Bavorska na tři sezony vrátil, aby se následně stěhoval zpět do Vestfálska. Za BVB posbíral celkem 508 soutěžních startů a v tomto ohledu je druhý za Michaelem Zorcem (572), pomohl mu ke dvěma mistrovským titulům a stejnému počtu triumfů v DFB-Pokalu.

Další přestupy a spekulace